Copyright © Hvaroom, designed by: Hvaroom, 2012.

Hvaroom, galerija koja nalikuje studiju ili prostoru za stvaranje, a u kojem se istovremeno i živi, izlažu Maja Jelušić i Ana Kolega.Također zadnjih godina sa svojim fotografijama predstavili su se i Ivo Vučetić, Filip Bubalo i Marko Jelušić. Osim slika ovdje se mogu naći originalni tekstilni predmeti (majice, pareo, haljine te jastuci sa hvarskim pričama, nadimcima...), autorske razglednice te knjige.

Galerija je otvorena 2000-e godine u bakinoj kući na hvarskoj Pjaci, spojenoj sa jednim od najstarijih Kazališta u Evropi ispod kojeg se nalazi venecijanski  Arsenal. Dobra stara Baka je još uvijek u kući, kao i caffe bar na teraci Belvedere koji je nastao dva kata poviše na bivšem mjestu galerije Hvaroom. Caffe teraca nastavlja s izlagačkom djelatnošću, pa osim ugodnom atmosferom i ”lijepim pogledom” privlači posjtetitelje sa novim ritmom izložbi, projekcija i malih manifestacija.

Nakon trinaest godina rada Hvaroom je postala prepoznatljivo mjesto koje se ističe uvijek novim unikatnim proizvodima.

Autentičan interijer postaje i mjesto susreta, druženja i novih suradnji. Studio i galerija. Trgovina i soba. Hvarska soba.

Otvorena je od svibnja do studenog, a ostalih pola godine ostaje rezervirano za uvijek nova stvaranja koja nastaju u atelieru u Splitu, ali sa dahom Hvara oni ostaju svoji i prepoznatljivi.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Resembling an art studio or creative room which also serves as a living space, the gallery Hvaroom hosts

exhibitions of Maja Jelušić and Ana Kolega.

Over the last couple of years it also featured photo exhibits of Ivo Vučetić, Filip Bubalo and Marko Jelušić. 

Apart from paintings and sculptures, the gallery also offers a variety of textile articles, author postcards and books.


This crafty corner is situated in a stone Mediterranean house, grandma's 300 years old legacy semi-detached with one of the oldest theatres in Europe and Arsenal, former Venetian warehouse.

Good, old grandma is still around, just like a cosy bar on the terrace Belvedere two floors above, opened on the previous location of Hvaroom, representing an additional exhibition venue of the gallery.


In a thirteen years long art trajectory, the gallery has been recognized as a pleasant meeting place offering a variety of unique art products created out of love for island’s hidden delights.

The authentic interior is a melting pot of art, design and life’s little pleasures.


Studio and gallery. Store and room…Hvar room.


It’s open from April until October, whereas the other half of the year serves for preparation of always different and yet recognizable artefacts.


Copyright © Hvaroom, designed by: Hvaroom, 2012.